Fogdában maradnak a crevediai töltőállomás tulajdonosai

A bukaresti törvényszék csütörtökön elfogadta az ügyészek indítványát a crevediai LPG-állomás tulajdonosai előzetes letartóztatásának 30 napos meghosszabbításáról. A döntés jogerős.

A múlt héten a bukaresti 5. kerületi bíróság egyik bírája alapfokon elutasította az ügyészek kérését, és elrendelte Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă házi őrizetbe helyezését.

A legfőbb ügyészség arra hivatkozva kérte a két gyanúsított vizsgálati fogságának meghosszabbítását november 5-től, hogy kiterjesztették az ellenük zajló büntetőeljárást a munkavédelmi és a munkahelyi egészségbiztonsági szabályok megsértésére is. A szeptember 6-ától előzetes letartóztatásban levő Ionuţ Doldurea és Cosmin Stângă ügyében korábban csak katasztrófát előidéző, gondatlanságból elkövetett rongálás miatt vizsgálódtak az ügyészek.

Fotó: Info Trafic24

A két gyanúsított cége működtette azt az autógáz-töltőállomást, ahol augusztus 26-án több robbanás történt, hat személy halálát és 55 személy testi sérülését okozva. Emellett hét lakóépület teljesen tönkrement, 82 részlegesen megrongálódott. Mindezek mellett a robbanás jelentős károkat okozott a mentőcsapatok és civilek járműveiben és javaiban. A tragédia akkor következett be, amikor cseppfolyósított gázt fejtettek át egyik tartályból a másikba. Az LPG-állomást 2020 óta tűzvédelmi engedély nélkül működtették.

Az ügyészség eddig 158 sértettet hallgatott ki, közülük 132-en polgári peres félként csatlakoztak az ügyhöz. Az általuk követelt kártérítés összege 26.463.543 euró és 615.535 lej.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?