Crevedia: heten továbbra is lélegeztetőgépen – További négy pácienst hazaengedtek

Továbbra is hét, a crevediai robbanásokban megsérült beteg szorul gépi lélegeztetésre, közölte az egészségügyi minisztérium pénteken. Kettőt az országban, ötöt pedig külföldön kezelnek. További négy közepesen sérült pácienst engedtek haza.

A két intubált romániai beteg közül az egyiket a bukaresti sürgősségi klinikai kórházban, a másik pedig a Bagdasar Arseni sürgősségi klinikai kórházban ápolnak.

Az egészségügyi minisztérium szerint 17 közepes vagy enyhe sérülést szenvedett pácienst kezelnek hazai kórházakban. A forrás szerint eddig összesen 24 beteget engedtek haza a kórházból, három áldozat halt meg.

A crevediai robbanásokban megsérült 12 sérültet külföldön kezelik.

Közülük egy, Brüsszelbe szállított beteg testfelületének több mint 15 százaléka égett meg, intubálva van és gépi lélegeztetésen, kilátásai kedvezőek a tárca jelentése szerint.

A második, Brüsszelbe szállított beteg testfelületének több mint 20 százaléka égett meg, spontán lélegzik, állapota kedvezően alakul.

A Milánóba szállított egyik beteg testfelületének több mint 90 százaléka égett meg, intubálva van és gépi lélegeztetésre szorul. Állapota kritikus. A Milánóba szállított másik beteg testfelületének több mint 45 százaléka égett meg, ő is lélegeztetőgépen van, klinikai állapota kedvező.

A Németországba, Berlinbe szállított két beteg spontán lélegzik, testfelületük több mint 40 százaléka égési sérült.

Fotó forrása:  Info Trafic 24

Az Ausztriába, Grazba szállított másik két beteg spontán lélegzik, az égési sérüléseik elhelyezkedése és kiterjedése miatt bonyolult sebészeti esetek.

Az Ausztriába, Bécsbe szállított beteg spontán lélegzik, klinikai állapota az elmúlt 24 órában nem változott.

A Németországba, Lübeckbe szállított két beteg intubálva és gépi lélegeztetésben van, hemodinamikailag stabil. Az elmúlt 24 órában nem változott az állapotuk. Egyikük testfelülete 40 százalékán, a másik páciens testfelülete 30 százalékán szenvedett égési sérüléseket.

A Bergenbe (Norvégia) szállított beteg spontán lélegzik, hemodinamikailag stabil, és állapota javult.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?