„Néhány kijelentésemet félreértették” – Magyarázkodik Crevedia polgármestere

Florin Petre, Crevedia polgármestere szerda este Facebookon-bejegyzésében ismételte meg, hogy nem tudott annak az autógáz-töltőállomásnak a tevékenységéről, ahol múlt hét végén tragikus kimenetelű robbanások történtek.

„Emotív vagyok, és ezért lehet, hogy néhány kijelentésemet félreértették. A Flagas cég gazdasági tevékenységet folytatott a községünkben. Cseppfolyósított autógázt adtak el a fogyasztóknak kiskereskedelmi forgalomban. 2020. július 31-én e-mailben értesítettek minket, hogy a katasztrófavédelmi felügyelőség ellenőrzését követően visszavonták a cég tűzvédelmi engedélyét. Ettől a pillanattól kezdve megszüntették a kiskereskedelmi tevékenységet, a vállalat ezt követően magas és átláthatatlan kerítéssel határolta körbe a vállalat területét. (...) Valahányszor elhaladtam a közelben, különböző járműveket láttam, amelyek a vállalat területén álltak. Egyszerűen csak ott álltak, semmilyen más tevékenységet nem vettem észre. Szeretném hangsúlyozni, hogy nem kaptam semmilyen panaszt a vállalat udvaráról áradó gázszaggal kapcsolatban. Semmit. Sem szóban, sem írásban, sem a helyi közösségi oldalakon” – írta a polgármester.

Florin Petre | Fotó forrása: Crevedia Község Polgármesteri Hivatala

Hozzátette, az 112-es segélyhívó szám bármikor elérhető minden „erős polgári öntudattal” rendelkező személy számára.

Arról is beszámol, hogy a robbanások éjszakáján több tévéadó is felkereste, de „a teljes pánikban és zűrzavarban” nem fogta fel, hogy valójában interjút készítenek vele, és nyilatkozatait rögzítik.

„A helyszínen látottaktól és tapasztaltaktól mélyen megérintve, kritikus érzelmi állapotban, gépiesen válaszoltam a kérdésekre, anélkül, hogy megfelelően átszűrtem volna őket a gondolkodás rostáján; innen ered a félreértés, hogy tudtam a Flagas cég esetleges gazdasági tevékenységéről” – mondta a polgármester, hozzátéve, bízik benne, hogy az illetékesek megtalálják a tragédia okozóit.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?