Blue Air-utasok: újabb különjáratot indít a Tarom

A TAROM légitársaság újabb különjáratot indít péntek este 20:35-kor a spanyolországi Malagába, hogy hazaszállítsa a Blue Air-járatok törlése miatt ott rekedt román állampolgárokat – jelentette be a szállításügyi miniszter.

Sorin Grindeanu rámutatott, hogy ez már a negyedik különjárat. A TAROM eddig Tel-Avivba (Izrael), a görögországi Kréta szigetére és a ciprusi Larnakába indított egy-egy járatot a külföldön rekedt román állampolgárokért. A tárcavezető szerint a repülőgép 160 személyt szállít haza, akik ez idáig feliratkoztak a listákra.

A Blue Air kedden jelentette be, hogy szeptember 6-ától 12-éig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatás szerint a járatokat azért kellett törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják kifizetni a napi költségeket.

Fotó forrása: a Tarom Facebook-oldala

Dan Cărbunaru kormányszóvivő a szerdai kormányülés után bejelentette, hogy ötmillió lejt utaltak ki a kormány tartalékalapjából a Blue Air légitársaság járatainak törlése miatt külföldön rekedt utasok hazaszállítására.

Eddig összesen 2663 román állampolgár kért segítséget Románia külképviseletein vagy a külügy által rendelkezésre bocsátott telefonszámokon a Blue Air járatainak törlése miatt – tájékoztatott csütörtökön a kormány.

A román külügyminisztérium két telefonszámot bocsátott a járattörlések miatt külföldön rekedt román állampolgárok rendelkezésére. Az ebben a helyzetben levők a 004 021 4311869-es, valamint a 004 0751084537-es telefonszámon, illetve a callcenter@mae.ro e-mail-címen jelezhetik problémáikat, és kérhetnek segítséget a hazajutáshoz. Emellett a legközelebbi diplomáciai képviselethez is fordulhatnak. A külügyi tárca ugyanakkor azt ajánlja, hogy turistacsoportok esetében csak egy személy vegye fel a kapcsolatot a külképviselet munkatársaival, majd ossza meg az információkat a csoport többi tagjával.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?