Elindult a harmadik Tarom-gép a külföldön rekedt Blue Air-utasokért

A Tarom román állami légitársaság harmadik különjárata csütörtök este fél tíz körül indul a ciprusi Lárnakába, hogy hazaszállítsa a Blue Air-járatok törlése miatt külföldön rekedt román állampolgárokat – jelentette be Facebook-oldalán Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter.

A kép illusztráció | Fotó: Tarom Facebook-oldalA tárcavezető szerint a repülő 116 férőhelyes, így további jelentkezőket is haza tud szállítani a listán eddig szereplő 97 személyen kívül. Grindeanu emlékeztetett még, hogy a Tarom szerdán Tel-Avivba, csütörtökön pedig a görögországi Kréta szigetére is indított egy-egy járatot ezzel a céllal.

Dan Cărbunaru kormányszóvivő a szerdai kormányülés után bejelentette, hogy ötmillió lejt utaltak ki a kormány tartalékalapjából a Blue Air légitársaság járatainak törlése miatt külföldön rekedt utasok hazaszállítására. Korábban Nicolae Ciucă miniszterelnök azt mondta, eddig 2098 román állampolgár kért konzuli segítséget a járattörlések miatt.

A Blue Air kedden jelentette be, hogy szeptember 6-tól 12-ig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják kifizetni a napi utak költségeit.

Kapcsolódók

Kimaradt?