Ötmillió lejt utalt ki a kormány a Blue Air külföldön rekedt utasainak hazaszállítására

Ötmillió lejt utaltak ki a kormány tartalékalapjából a Blue Air légitársaság járatainak törlése miatt külföldön rekedt utasok hazaszállítására; az erről szóló határozatot szerdai ülésén fogadta el a kabinet – közölte Dan Cărbunaru kormányszóvivő.

Korábban Nicolae Ciucă miniszterelnök azt mondta, eddig 2098 román állampolgár kért konzuli segítséget a járattörlések miatt. A kormányszóvivő szerint ezeket a polgárokat a külügyminisztérium értesíti majd a további teendőkről.Dan Cărbunaru kormányszóvivő | Fotó: gov.ro

A tartalékalapból szerdán kiutalt pénz felhasználásáért a közlekedésügyi minisztérium és a Tarom állami légitársaság felel, az el nem költött összeget pedig majd visszautalják a kormánynak – mondta.

Dan Cărbunaru hozzátette, a miniszterelnök elrendelte, hogy minden illetékes minisztérium és szakhatóság hozza meg a szükséges intézkedéseket, hogy behajtsák a Blue Airtől az állammal szembeni tartozásait, illetve azt a pénzt is, amit a járattörlések miatt külföldön rekedt személyek hazaszállítására költenek. „Nem az állami költségvetésnek kell megsínylenie mindezt, de az ebbe a helyzetbe került állampolgárok sem szenvedhetnek” – nyomatékosította a kormányszóvivő.

Cărbunaru emlékeztetett, hogy a külügyminisztérium létrehozott egy telefonvonalat, amelyen a külföldön tartózkodó állampolgárok jelezhetik, ha segítségre van szükségük.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?