Nagy a baj a hazai fapados társaság háza táján

Útvonalak tömkelegén függesztette fel a járatait a Blue Air annak ellenére, hogy kezdődik az idegenforgalmi szezon.

Közel két tucat nemzetközi útvonalon függesztette fel a járatait a Blue Air. Az intézkedés főleg a Bukarestből induló, illetve oda érkező járatokat érinti, de kolozsvári és iași-i tevékenységét is visszafogja a romániai fapados társaság. A Blue Air gépei nem közlekednek többek között az erdélyi város és London, Madrid, Párizs, valamint Amszterdam között. A cég tájékoztatása szerint az intézkedés hatálya célállomásonként változik, s a szeptember 20. és október 30. közti időintervallumba esik.Alacsonyan száll a Blue Air | Fotó: Facebook/Blue Air

Korábban a Blue Air bejelentette, hogy négy másik útvonalon végleg beszünteti a tevékenységét. Ezek egyike a Bukarest – Suceava, a másik három pedig nemzetközi útvonal.

Mindez arra utal, hogy súlyosbodnak a társaság pénzügyi gondjai. Egy korábbi interjúban Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója kijelentette, hogy a Tarom és a Blue Air csődközeli állapotban vannak,  kizárólag a nekik juttatott állami támogatásnak köszönhető, hogy még működni tudnak.

A koronavírus-járvány miatt 2020 és 2021 katasztrofális évek voltak a polgári légiforgalom számára, az utasszám hatalmasat zuhant, a  légitársaságok pedig óriási veszteségeket szenvedtek el.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?