Több mint kétezer román állampolgár fordult konzuli segítségért repülőjáratuk törlése miatt

Eddig összesen 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért Blue Air-járatuk törlése miatt – közölte szerdán a miniszterelnök.

Nicolae Ciucă a szerdai kormányülés elején emlékeztetett: sokan rekedtek külföldi reptereken a Blue Air légitársaság járatainak törlése miatt, a kormány emiatt döntött úgy kedd este, hogy közbelép az utasok megsegítése érdekébe, és az illetékes minisztériumok megtették a szükséges intézkedéseket.

„Az állami költségvetésből erre a célra elkülönített összegeket vissza kell követelni a helyzetet előidéző cégtől. Emiatt arra kérem az Országos Fogyasztóvédelmi Ügynökséget, hogy a nap 24 órájában kísérje figyelemmel és ellenőrizze az egész folyamatot, az illetékes minisztériumok pedig biztosítsák a helyzet kezelésére kijelölt valamennyi szervezet működését a mai ülésen elfogadandó kormányhatározat teljes érvényességi ideje alatt” – fejtette ki Ciucă.

Elmondta, a külügyminisztériumtól szerda reggel kapott információk értelmében ebben az ügyben eddig 2098 román állampolgár fordult konzuli segítségnyújtásért.

A Blue Air diszkont légitársaság kedden bejelentette, hogy szeptember 6-tól 12-ig felfüggeszti minden romániai járatát. A tájékoztatás szerint a járatokat azért kell törölni, mert a környezetvédelmi minisztérium elrendelte a társaság valamennyi számlájának zárolását, így nem tudják fedezni a napi működési költségeket. A környezetvédelmi minisztérium szerint a felhalmozott adóságok miatt zárolták a számlákat, de ez nem lehet ok a járatok felfüggesztésére és az utasok cserbenhagyására.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?