Csődbe juttatná a Taromot a Wizzair

A magyar fapados visszafizettetné az állami légitársasággal az elmúlt években a kormánytól kapott 56 millió eurós támogatást.

Fellebbezett a Wizzair az Európai Unió Bíróságának azon döntése ellen, mely szabályosnak nyilvánította a Taromnak tavaly nyújtott 36,6 millió eurós állami támogatást. A magyar fapados légitársaság jogászai hét pontban találták hibásnak a taláros testület indoklását, ezért éltek a fellebbezés jogával, írja az economica.net gazdasági hírportál.Fotó: Facebook/Tarom

A Wizzair szerint nem állja meg a helyét, hogy a Tarom szolgáltatását nehezen lehetett volna kiváltani, s az sem, hogy a konkurencia nem tudta volna átvenni az állami légitársaság helyét, biztosítva a belföldi légiközlekedés folytonosságát.

A Wizzair egy másik keresetet is benyújtott a Tarom ellen, melyben egy 2020-as, 19,3 millió eurós állami támogatás ellen emelt kifogást. Ebben az ügyben még nem született ítélet. A vállalat a román fapados társaságnak, a BlueAirnek 2020 nyarán folyósított állami támogatás miatt is az Európai Unió Bíróságához fordult. A bukaresti kormány mindhárom alkalommal az Európai Bizottság jóváhagyásával nyújtott pénzügyi támogatást a két cégnek, a koronavírus-járvány miatti veszteségek ellensúlyozására.

Annak ellenére, hogy két év alatt 56 millió euró értékű kormánytámogatást kapott, a Tarom továbbra is kritikus helyzetben van, s újabb, közel 90 millió euró támogatásra vár. A napokban Sorin Grindeanu szállításügyi miniszter is elismerte, hogy az állami légitársaság helyzete nem rózsás, ami azt jelenti, hogy a szakadék szélén táncol.

Ha a bíróság a korábban felvett állami támogatások visszafizetésére kötelezné a céget, az a csőddel lenne egyenértékű. A Wizzair nyilvánvalóan arra törekszik, hogy ez bekövetkezzen, mely esetben gyorsan betöltené a belföldi légiforgalom piacán keletkező űrt.

A Tarom gondjai a katasztrofális menedzsmentben gyökereznek: az állami vállalat 14 éve folyamatosan veszteséges, 2020 végén az adósságállománya meghaladta az 1 milliárd lejt. Ezen időintervallumban 14 vezérigazgató fordult meg a vállalat élén.

Kapcsolódók

Kimaradt?