Vészcsúszdán menekítették ki a Debrecen-Párizs járat utasait

Felszállás előtt ürítették ki a Wizzair W6 7867-es számú, Debrecenből Párizs-Beauvais-ra közlekedő járatát, miután lehetséges tüzet jelentettek a repülőgép hátsó részén. A légitársaság cáfolja, hogy tűz keletkezett volna.

A Wizzair szombat este az MTI-vel közölte: nem volt tűz a járaton, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását. A személyzet az ilyenkor szokásos protokollt követve az első ajtók csúszdáin evakuálta az utasokat; a járatot vasárnap reggelre ütemezték át, részletezték.

A Wizzair gépét azt követően ürítették ki a debreceni repülőtéren, hogy a földi kiszolgáló személyzet és a reptéri tűzoltóság lehetséges tüzet jelentett a repülőgép hátsó részén. Miután minden utas biztonságosan elhagyta a fedélzetet, a reptéri tűzoltóság és a karbantartó személyzet alaposan átvizsgálta a gépet, és megerősítette, hogy nem történt tűzeset, csupán a porladt jégtelenítő folyadék kelthette füst benyomását a függőleges vezérsíkot megvilágító lámpa fényében – közölte a légitársaság. 

A közlemény szerint a leszállított utasoknak szállást és étkezést biztosítanak, a járatot vasárnap reggelre ütemezték át, ahogy a visszafelé, Párizs-Beauvais-ból Debrecenbe közlekedő járatot is. A bukaresti sajtóban közölt videófelvételek szerint a járaton több romániai utas is tartózkodott. 

 

A debreceni repülőtér korábban azt közölte, hogy a gépet azért ürítették ki, mert a segédhajtóművénél indulás előtt tűz keletkezett. A repülőgépen 180 utas tartózkodott.

Kapcsolódók

Kimaradt?