Átalakítják a TAROM személyzeti állományát, majd a repülőgépparkot is

A TAROM megkezdte a személyzeti állomány szerkezetének átalakítását; az intézkedések gyakorlatba ültetése mintegy hat hónapig tart, és éves szinte nyolcmillió eurós megtakarítást eredményez – írja a román légitársaság pénteki közleménye.

A dokumentum szerint a szerkezetátalakítás által érintett személyzeti állomány kiértékelését és kiválasztását átlátható, tisztességes, mindenki által ismert kritériumok alapján végzik, és akik gyengén szerepelnek, azokat elbocsátják.

A szerkezetátalakítás volt a feltétele annak, hogy az Európai Bizottság engedélyezze, hogy a légitársaságot 2020 elején állami támogatásban részesítsék. A dokumentum felidézi: a koronavírus-járvány miatt a légi közlekedésben tavaly 60 százalékkal zsugorodott az utasforgalom, így nehezen léptethető életbe gyors mentőcsomag.

„A személyzeti állomány átszervezésével a TAROM a szervezet optimális méretezésére törekszik a jelenlegi és az elkövetkező évek becsült tevékenységi volumenéhez képest, amelynek célja a személyzeti költségek csökkentése, illetve a tevékenységek vállalati szintű hatékony elosztása” – írja a légitársaság, amely szerint a szerkezetátalakítást hat hónap alatt valósítják meg.

A szerkezetátalakítási tervben szereplő egyéb középtávú intézkedések a repülőgéppark optimalizálását és a költségoptimalizálást célozzák.

(Címlapkép: Facebook)

Kapcsolódók

Kimaradt?