Bákó megyében nyit számláló és válogató üzemet a RetuRO

Harmadik regionális üzeme megnyitására készül a Bákó megyei Ferdinándfaluban (Nicolae Bălcescuban) a RetuRO, közölte az italcsomagolások betétdíjas visszaváltási rendszerének (SGR) kezelője. Az ELI Parks Bacău logisztikai parkban található üzem a kereskedőktől begyűjtött italcsomagolások számlálását és válogatását végzi majd. Az üzemnek 2024. április végéig kell megkezdenie a működését, és 70 embert fog foglalkoztatni.

Az új, Bákó megyei üzem területe 7800 négyzetméter, nyolc PET- és fémdoboz-válogató géppel és négy üvegválogató géppel szerelik fel. A teljes csomagolóanyag-feldolgozási kapacitása akár kétmillió PET- és fémdoboz, valamint körülbelül egymillió üveg lesz naponta. A Bákó megyei üzemet két optikai válogatóval is felszerelik, amelyek kapacitása óránként 6 tonna, valamint két bálázóval is, amelyek teljesítménye meghaladja a napi 130 bálát. A Bákó megyei üzemnek 2024. április végéig kell megkezdenie a működését, és 70 embert fog foglalkoztatni – közölte a RetuRO.

Fotó: Maszol

A RetuRO a következő évben 17 központot készül nyitni, ahová mintegy 80 000 kiskereskedőtől begyűjtött italcsomagolásokat szállít. A csomagolásokat megszámolják, szétválogatják és előkészítik az újrahasznosító vállalatokhoz való szállításra, ahol új italcsomagolások előállításához újrahasznosított nyersanyagot állítanak elő. 2023. november 30-án hivatalosan elindul a betétdíjas visszaváltási rendszer, és megkezdi működését a Kolozs megyei Bonchidán található üzem.

A vállalat sajtóközleménye szerint időközben a RetuRO megkezdte a Temes megyei Temesgyarmaton (Giarmata) található második üzemének kialakításához az előkészületeket. Mint írják, az elkövetkező időszakban a RetuRO további stratégiai fontosságú helyszíneket fog bejelenteni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?