Kampány az italcsomagolások visszaváltásának lépéseiről

A RetuRO betétdíjas visszaváltási rendszert kezelő vállalat széles körű médiakampányt indított a fogyasztók tájékoztatása érdekében a rendszer fontosságáról és előnyeiről, írta közleményben a RetuRO. 

A 2023. november 30-án induló betétdíjas visszaváltási rendszerről indított kampányt a RetuRO Rt., tájékoztatott közleményben a részvénytársaság. A kampányban tájékoztatásuk szerint részletezik az italcsomagolások visszaváltásához és a garancia visszaszerzéséhez követendő lépéseket. 

Archív fotó: Maszol

 „Tudjuk, hogy a változáshoz idő, türelem és megértés kell. Ezért ez a kampány csak a kezdete ennek az oktatási folyamatnak” – idézi a közlemény Gemma Webbet, a RetuRO vezérigazgatóját és igazgatótanácsának elnökét, aki szerint ahogy az SGR-logóval ellátott italcsomagolások fokozatosan közel 80 000 kereskedés polcaira kerülnek, a figyelemfelkeltésre és a betétdíjas visszaváltási rendszer működésének megalapozott megértésére fognak összpontosítani.

Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter szerint a betétdíjas visszaváltási rendszer fejlesztésének minden egyes lépése közelebb visz minket ahhoz a jövőhöz, amelyet az ország számára szeretnénk.

„Már csak 45 napunk van arra, hogy ez a kezdeményezés konkrét lehetőséggé váljon a közös erőfeszítésre és jelentős változásra a hulladékgazdálkodás és a környezetvédelem terén. Elkötelezettségünknek azonban hosszú távúnak kell lennie. Bízunk abban, hogy a rendszer hatékonysága a működés harmadik évétől kezdve meghaladja a 95%-ot, és jelentősen hozzájárulunk a hulladék és a környezetterhelés csökkentéséhez” – nyilatkozta a közlemény szerint Mircea Fechet környezetvédelmi miniszter.

A kampánynak a Hora Reciclării nevet adák, de az ehhez megadott linken cikkünk írásakor semmi nem volt elérhető. 

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?