Regisztrálhatnak a gyártók a betétdíjas visszaváltási rendszerbe

A betétdíjas visszaváltási rendszer működtetésével megbízott RetuRO vállalat bejelentette pénteken, hogy megnyitották a rendszerbe bekerülő termékek regisztrációját.

Illusztráció | Fotó: MTI

A vállalat közleménye szerint a 0,1 liter és 3 liter közötti űrtartalmú, üveg-, műanyag vagy fémcsomagolású italok (víz, üdítőitalok, sör, bor, szeszesitalok) gyártói a RetuRO platformon regisztrálhatják termékeiket. 2024. január 1-jéig ezt ingyen megtehetik, e dátumot követően a RetuRO és a gyártók közötti szerződésben megszabott díjat kell fizetniük – közölték.

A regisztráláshoz a gyártóknak saját fiókot kell létrehozniuk a RetuRO honlapján, majd követniük kell az ezzel kapcsolatos útmutatóban leírt lépéseket.

A betétdíjas visszaváltási rendszert idén november 30-ától indítják be Romániában. A rendszer lényege, hogy a vásárlók 50 bani garanciát fizetnek majd az üzletekben a palackozott italokért (víz, üdítő, sör, bor, szeszesitalok). Ezt az összeget később a kasszablokk felmutatása nélkül is visszakapják, ha az italok csomagolását visszaváltják a kiskereskedőknél.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?