FRISSÍTVE – Az ügyész a legsúlyosabb büntetést kérte a Molnár Beáta meggyilkolásával vádolt Boné Ferencre

Az ügyész a jelen esetben maximálisan kiszabható, húsz év letöltendő börtönbüntetést kért a Molnár Beáta meggyilkolásával vádolt Boné Ferencre. Az ügyben kedden reggel tartották meg a következő tárgyalást a Kolozs megyei törvényszéken. Kiderült, elkészült a bíró által megrendelt törvényszéki elmeorvosi vizsgálat jelentése is, amely megerősítette az első ilyen jellegű vizsgálat eredményét, mégpedig hogy a gyilkosságot egyébként beismerő Boné Ferenc teljes körűen jogi felelősségre vonható tettéért.

Az ítélethirdetés előtti utolsó tárgyalást tartották meg a 30 éves Molnár Beáta meggyilkolásával vádolt Boné Ferenc ügyében. Amint a májusi, úgy a mostani tárgyalásra is elhozták az elfogása óta előzetes letartóztatásban lévő vádlottat, akit jelenleg a szamosújvári börtönben tartanak fogva.

Boné Ferenc tavaly május 21. és 22. fordulóján gyilkolta meg barátnőjét, a 30 esztendős Molnár Beátát. A holttestet nejlonzsákba csomagolta és egy elhagyatott benzinkút mögötti területen elrejtette Bihar és Kolozs megye határán, Nagybáród (Borod) és Báródsomos (Cornițel) között. Bonét Nagyváradon fogták el 26-án, egy forgalomból kivont tehervagonban találtak rá a rendőrök. Letartóztatását követően a kolozsvári kihallgatáson beismerte a bűncselekményt, ami után vád alá helyezték és előzetes letartóztatásba került.

A Kolozs megyei törvényszék bírája ismertette, elkészült a Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézetben az második elmeorvosi szakértői vizsgálat, amelyet maga a bíró rendelt el annak alátámasztására, hogy a vádlottat elítélheti cselekedetéért. Kiderült ugyanis, a másik szakjelentés megerősítette az elsőnek a megállapítását, miszerint Boné Ferenc nem szenvedett kóros elmeállapotban a gyilkosság elkövetésének időpontjában.

Az ügyész vádbeszédében ismertette a gyilkosság elkövetésének részleteit és azt is kiemelte, hogy Boné Ferencnek tudatában kellett lennie tette következményeivel. Az áldozat életkorát, illetve az emberölés körülményeit, valamit a vádlott előéletét is figyelembe véve az esetében kiszabható legsúlyosabb büntetést, húsz év letöltendő börtönbüntetés kiszabását kérte. Súlyosbító körülményként felidézte ezt is, hogy Boné Ferencet a korábbi barátnője nyilvános bántalmazása miatt egy év három hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a bíróság. A bíró ezt követően közölte, a törvényszék július 6-án hirdeti ki az elsőfokú ítéletet.

Fotó: Borsi Balázs

A bűnvádi eljárásba bekapcsolódott az áldozat, Molnár Beáta családja is, az őket képviselő kolozsvári Máté András Levente ügyvéd a tárgyalóteremben felidézte, az áldozat meggyilkolása tönkretette a családot, amely mind a mai napig nem heverte azt a sokkot, amit Beáta elvesztése okozott.

Boné Ferenc védőügyvédje, Dan Iovănaș arra világított rá, hogy védence esetében számos pszichés betegséget megállapítottak, továbbá amiért még a nyomozati szakasz idején beismerte tettét, azt kérte a bírótól, mivel lehetősége van rá, vegye figyelembe ezeket tényezőket és harmadával csökkentse a leendő büntetést.

Amikor a bíró azt kérdezte Boné Ferenctől, szándékozik-e valamit mondani, a vádlott alig hallhatóan szólalt fel. Azt mondta, a gyilkosság elkövetésekor súlyos egzisztenciális problémái voltak és depresszióval is küszködött, korábban pszichiátriai kezelés alatt is állt. A bíró kérdésére azonban megerősítette: Molnár Beáta meggyilkolása idején nem követett semmilyen kezelést. Ugyanakkor azt mondta, „nem tudja felidézni”, akkor milyen állapotban volt, de az emberölés hatására „összeomlott”, és „sajnálja a történteket”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?