banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

Az évtized nyertesévé tennék Csíkszeredát

Csíkszeredát az évtized nyertesévé kívánja tenni Korodi Attila újrázásra  készülő polgármester, aki az elmúlt négy esztendő alatt elért sikerekről számolt be szerda délután a zsúfolásig megtelt Csíki Moziban, ahol az RMDSZ városi szervezete tartotta meg kampányindító rendezvényét. Az eseményen jelen volt az érdekvédelmi szervezet több helyi, megyei és országos képviselője, valamint Vincze Loránt európai parlamenti képviselő, képviselőjelölt is.

Csíkszereda városának első embere a rendvédelemben, a gazdaságfejlesztésben, az oktatásban, a sportban, a kultúrában, a családtámogatásban, a szociális védelem terén elért kiemelkedő eredményekről számolt be kampányindító beszédében, hangsúlyozván, hogy szívvel, lélekkel kívánja az egész várost képviselni, mert az itt élő embereket láthatatlan hidak kötik össze, ezért nem véletlen a választott mottó sem: Együtt hidakat építünk.Korodi Attila a kampányindítón | A szerző felvétele

„A várost élhetővé tettük, és tesszük, erre van precíz terv, van jó stratégia és van mögötte egy jó csapat, kiváló szakemberekkel. Csíkszeredában rend van, rend lesz és ezért a rendért cselekszünk, hangsúlyt fektetünk a közbiztonságra, az oktatásra, a gazdaságfejlesztésre, a megélhetésre, hogy ebben a városban jó legyen élni. Az évtized nyertesévé akarjuk tenni a településünket. Hidakat építünk, amik összekötnek saját magunkkal és a nagyvilággal, mert együtt győzni fogunk” – üzente szónoklatában az elöljáró.

Korodi Attila az Európai Parlamenti választások fontosságára is kitért, hangsúlyozván, elengedhetetlen, hogy Brüsszelben is képviseletünk legyen, hisz nélkülözhetetlen a kisebbségvédelem EU-s szinten, ami a fiataljaink itthon maradását szolgálja, de a vállalkozásaink számára is kulcsfontosságú az erőforrásokhoz való hozzáférés, ezért hallatnunk kell hangunkat június 9-én.

Az Európai Uniót vissza kell hoznunk a jó vágányra, hogy az európaiakért dolgozzanak a választott vezetők - hangoztatta felszólalásában Vincze Loránt. Az európai parlamenti képviselő, képviselőjelölt ugyanakkor jelezte, hogy foglalkozni kell az őshonos kisebbségek védelmével is, ezért nem mondanak le a Minority SafePack-ről sem. Amennyiben erőt tudunk felmutatni június 9-én, lesz hangunk az EU-ban – utalt az AUR soviniszta párt jelentette veszélyre – hiszen, ha erősek vagyunk Brüsszelben, itthon is erősek vagyunk, ezért szükséges az erős képviselet, hogy harcolni lehessen eredményesen a közösségeink érdekeiért.

A felszólalásokat követően számos szakterületen kezdődtek panelbeszélgetések, amelyeken keresztül bemutatkoznak a Szövetség önkormányzati jelöltjei.

 

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?