banner_066Zffpe_maszol_6fel_rmdsz-02.png
banner_VnNOCp39_maszol_6fel_rmdsz-01.png

A kormánypártok még nem döntötték el, hogy indítsanak-e közös polgármesterjelöltet Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben

Helyes volt Marcel Ciolacu szerint a koalíciónak az a döntése, hogy a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) helyi szervezetei szabadon alakítsák ki stratégiájukat a helyhatósági választásokra – írja az Agerpres.

A kormányfő egy csütörtöki sajtóeseményen elmondta, hogy idén a romániai települések 95 százalékában a PSD és a PNL jelöltjei a fő vetélytársak a helyhatósági választásokon. Ennek ellenére a két párt koalícióra lépett, és közös listát állít az európai parlamenti választásokra. „Ez nem feltétlenül természetellenes vagy demokráciaellenes” – jegyezte meg.

Fotó: Románia Kormánya

Kérdésre válaszolva elmondta: arról még nincs döntés, hogy a két kormánypárt indítson-e közös polgármesterjelöltet a jelentős arányban magyarok lakta Marosvásárhelyen és Szatmárnémetiben.

„Olyan Romániát szeretnék, amelyben a román politikai erőknek nem kell összefogniuk a magyarok, a törökök vagy a németek ellen. Van egy német nemzetiségű román elnökünk. Már nem a '90-es és '92-es években élünk, amikor ellenségeskedtünk és sértegettük egymást (...). Minek tennénk ezt? Néhány plusz szavazatért?” – fogalmazott a PSD elnöke.

banner_Os8CxLFO_KUK_Webbanner_970x250_ANIM.gif
banner_9y4hN5Rx_KUK_Webbanner_728x90_ANIM.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?