Az RMDSZ és az USR támogatását kéri a REPER

A Megújítjuk Románia Európai Projektjét párt (REPER) hétfőn ismét felszólította a Mentsétek meg Romániát Szövetséget (USR), az RMDSZ-t és a Jobboldal Erejét, hogy írják alá a bizalmatlansági indítványt, amelyet akkor nyújtana be az ellenzék, amikor a kormány felelősséget vállal a parlamentben a deficitcsökkentő csomagról szóló törvénytervezetért.

A REPER társelnöke, Dragoş Pîslaru EP-képviselő szerint a koalíció jogszabályjavaslata „katasztrofális” a romániaiak, a vállalkozók, mindazok számára, akik értéket teremtenek ebben az országban. A politikus kifogásolja azt is, hogy a kormány felelősségvállalással – vagyis a parlamenti vita mellőzésével – készül elfogadtatni egy fontos intézkedéscsomagot, amely szerinte nem felel meg a költségvetési stabilitásra és kiszámíthatóságra vonatkozó jogszabályoknak.

Fotó: Dragoș Pâslaru Facebook-oldala

Pîslaru hangsúlyozta: a REPER-nek eltökélt szándéka az összes alkotmányos eszközt megragadni a törvénytervezet elfogadásának megakadályozására. Ezért megismételte az AUR kivételével az összes ellenzéki párthoz intézett múlt hét végi felhívását, hogy írják alá a bizalmatlansági indítványt.

„A románokat meg kell védeni. Az ellenzék szerepe az, hogy megvédje a románokat a hatalom nyomásától. Ez történik most” – nyilatkozta az EP-képviselő.

Pîslaru bejelentette azt is, hogy a REPER hetente tüntetést szervez a vállalkozók nevében a deficitcsökkentő intézkedéscsomag ellen. Az első demonstrációt hétfőn tarották a kormánypalota előtt. Ezt a politikus azzal indokolta, hogy az intézkedéscsomag tönkre fogja tenni a gazdaságot és a hazai vállalkozókat.

Az EP-képviselő arra kérte a többi ellenzéki pártot, hogy csatlakozzanak az akciójukhoz. Nem zárta ki az adósztrájkra való felhívás lehetőségét sem, „mert a kormány magatartása elfogadhatatlan”.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?