A törvényszék elrendelte idősebb és ifjabb Pui Béla letartóztatását

FRISSÍTVE: Idősebb és ifjabb Pui Bélának a 30 napos előzetes letartóztatásáról döntött hétfő délután a Hargita Megyei Törvényszék. Elképzelhető, hogy egyikük sem tartózkodik az országban.

Az intézmény honlapján közzétett ítélet szerint a székelyudvarhelyi alvilág két ismert alakjának még hétfő este fogdába kell vonulnia. A két gyanúsítottat a perköltség kifizetésére is kötelezték.

Mint ismert, id. és ifj. Pui Bélát egy helyi vállalkozó késvillantással kísért megfenyegetése miatt vették egy hete 24 órára őrizetbe. Egy éjszakát töltöttek a csíkszeredai fogdában. Az ügyészek másnap az előzetes letartóztatásukat kérték, ám a bíróság szabadlábra helyezte a gyanúsítottakat. A vádhatóság azonnal fellebbezett.

A két büntetett előéletű férfi viselt dolgairól korábban a Maszol is beszámolt. Id. Pui Bélát legutóbb idén március végén Székelyudvarhely központjában garázdaság és fenyegetés miatt vették őrizetbe a rohamosztagosok, a férfi ezután több hónapig házi őrizetben volt.

Az apát és fiát idén januárban a szovátai rendőrségre kísérték be, miután a gyanú szerint ifj. Pui Béla egy hely bárban megszúrt egy férfit. Az incidens után a fiatalember a Facebook-oldalán azt üzente a rendőrségi rohamosztagosoknak: „akárhányszor elvihettek, végül úgyis elengedtek”.

FRISSÍTÉS: A Székelyhon információi szerint a keddi tárgyaláson nem vettek részt a gyanúsítottak. A portál úgy tudja, hogy két férfi Budapesten tartózkodik. Ha nem sikerül őket előállítani, körözési parancsot adnak ki ellenük.

Kapcsolódók

Kimaradt?