Őrizetbe vették a székelyudvarhelyi alvilág két ismert figuráját

A fogdában ébredt kedd reggel id. és ifj. Pui Béla. A székelyudvarhelyi alvilág két ismert figuráját hétfő este vették őrizetbe fenyegetésért és közrendháborításért – tájékoztatta a Maszolt a Hargita megyei rendőrség szóvivője.

Gheorghe Filip elmondta, az apa és a fia hétfőn dél tájban Székelyudvarhely központjában gépkocsijukkal leszorították az útról az egyik helyi vállalkozó autóját. Ezután kiugrottak a járművükből, és késsel megfenyegették az üzletembert, aki kihívta a rendőrséget.

Az apa és fia elhagyta a helyszínt, és önként a rendőrségre siettek. Nem feladni akarták magukat, hanem sértettként feljelentést akartak tenni a vállalkozó ellen. A rendőrség időközben átkutatta az autójukat, és késeket, egy elektromos sokkolót és a baseball ütőt is találtak a gépkocsiban.

Gheorghe Filip elmondta, kihallgatásuk után id. és ifj. Pui Bélát a csíkszeredai fogdába szállították, ügyüket átadták a székelyudvarhelyi bírósági ügyészségnek. A vádhatóság várhatóan az előzetes letartóztatásukat fogja kérni. Erről kedd estig hoz majd döntést a székelyudvarhelyi bíróság. A rendőrségi szóvivő egyben felhívást intézett a székelyudvarhelyiekhez, hogy ha látták az incidenst, jelentkezzenek tanúnak.

A Puiék által megfenyegetett vállalkozó a Mokka kávézó tulajdonosa. Pethő Attila az uh.ro-nak elmondta, azért került összetűzésbe a két férfival, mert annak idején kitiltotta őket a Mokka Kávéházból, majd néhány további hely tulajdonosa is követte példáját a vállalkozó biztatására. „Ahol tudták, hogy benne van a kezem abban, hogy őket onnan kirakták, ott többet nem kellemetlenkedtek, de nem tudták lenyelni, hogy valaki keresztbe tud tenni nekik" – fogalmazott. 

A két büntetett előéletű férfi viselt dolgairól korábban a Maszol is beszámolt. Id. Pui Bélát legutóbb idén március végén Székelyudvarhely központjában garázdaság és fenyegetés miatt vették őrizetbe a rohamosztagosok, a férfi ezután több hónapig házi őrizetben volt. Az apát és fiát idén januárban a szovátai rendőrségre kísérték be, miután a gyanú szerint ifj. Pui Béla egy hely bárban megszúrt egy férfit. Az incidens után a fiatalember a Facebook-oldalán azt üzente a rendőrségi rohamosztagosoknak: „akárhányszor elvihettek, végül úgyis elengedtek”.

 

Kapcsolódók

Kimaradt?