Szabadon járkálhat Székelyudvarhelyen id. Pui Béla

Keddtől elhagyhatta lakását a bántalmazással és fenyegetéssel gyanúsított id. Pui Béla. A székelyudvarhelyi alvilág ismert alakja elleni kényszerintézkedést házi őrizetről hatósági felügyeletre változtatta a bíróság.

A Székelyhon beszámolója szerint az ügyészség a férfi házi őrizetének meghosszabbítását kérte, ám ezt a bírák elutasították. Id. Pui Béla mozgását azonban így is korlátozták. Engedély nélkül nem hagyhatja el Székelyudvarhely területét, nem mehet szórakozóhelyre, fitneszterembe, nem vehet részt sport- és kulturális rendezvényeken, illetve más közösségi összejöveteleken.

Nem közelítheti meg a tanúkat, a sértett feleket, de még vádlott-társait sem. Sem közvetve, sem közvetlenül nem értekezhet az említettekkel, továbbá nem birtokolhat, nem használhat és nem viselhet fegyvert. Ha a felsoroltak közül bármelyik feltételt megszegi, előzetes letartóztatásba kerülhet.

Mint korábban beszámoltunk róla, a helyi alvilág ismert alakját március 28-án vették őrizetbe fényes nappal, a Kossuth Lajos utcában maszkos és felfegyverzett rendőrök. A 47 éves férfit a földre teperték és megbilincselték. A 24 órás őrizetbe vétel után házi őrizetbe helyezték.

A hatósági intézkedések előzménye, hogy id. Pui Béla – feljelentője szerint –megütött és megfenyegetett két székelyudvarhelyi férfit. A gyanúsítottnak az elmúlt években többször is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. Legutóbb egy szovátai bárban történt incidens után hallgatták ki a rendőrségen és az ügyészségen.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?