Szabadlábra helyezték idősebb és ifjabb Pui Bélát

Elutasította az ügyészség kérését, és a hétfőn este őrizetbe vett idősebb és ifjabb Pui Béla szabadlábra helyezéséről döntött kedd délután a székelyudvarhelyi bíróság.

Mint megírtuk, a székelyudvarhelyi alvilág két ismert figurája egy helyi vállalkozó késvillantással kísért megfenyegetése miatt töltötte fogdában az éjszakát. Az ügyészek a kedd délutáni bírósági tárgyaláson az előzetes letartóztatásukat kérték.

Az uh.ro beszámolója szerint a zárt ajtók mögötti tárgyalás három órát tartott. A bíróság végül úgy döntött, hogy elutasítja az ügyészség kérését. Érdekesség, hogy mivel a két férfinak le kell töltenie a 24 órás őrizetbe vételi időt, csak 19.20 perc körül engedték szabadlábra őket, az ítélethirdetés után másfél órára visszakerültek a csíkszeredai fogdába. Az ügyészek máris fellebbeztek.

Az udvarhelyi portál helyszíni beszámolója szerint idősebb és ifjabb Pui Béla hozzátartozói a bíróság épülete előtt várták az ítélethirdetést. Egyikük fenyegetőzni is kezdett, amikor az uh.ro munkatársa fotózni próbált. A két gyanúsított egyébként négy ügyvédet fogadott.

A két büntetett előéletű férfi viselt dolgairól korábban a Maszol is beszámolt. Id. Pui Bélát legutóbb idén március végén Székelyudvarhely központjában garázdaság és fenyegetés miatt vették őrizetbe a rohamosztagosok, a férfi ezután több hónapig házi őrizetben volt. Az apát és fiát idén januárban a szovátai rendőrségre kísérték be, miután a gyanú szerint ifj. Pui Béla egy hely bárban megszúrt egy férfit. Az incidens után a fiatalember a Facebook-oldalán azt üzente a rendőrségi rohamosztagosoknak: „akárhányszor elvihettek, végül úgyis elengedtek”.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?