Ismét a közbiztonságért menetelnek a székelyudvarhelyiek

Újabb közbiztonsági menetelést tartanak a székelyudvarhelyiek szombaton. Ezúttal a helyi alvilág ismert alakjainak, idősebb és ifjabb Pui Bélának a szabadon bocsátása ellen tiltakoznak a város lakói.

A Facebookon is meghirdetett esemény felhívása emlékeztet: bár a rendőrség és az ügyészség „elvégezte dolgát”, a bíróság nem tartotta indokoltnak a két büntetett előéletű férfi előzetes letartóztatását.

Mint ismert, az idősebb és ifjabb Pui Bélát hétfőn 24 órára őrizetbe vették egy helyi vállalkozó késvillantással kísért megfenyegetése miatt. A térfigyelő kamerák által is rögzített incidens fényes nappal történt a városközpontban, több szemtanú jelenlétében. Ennek ellenére most szabadlábon vannak.

A menetelésre szólító facebookos felhívás felidézi: Puiék megverték a három fiatalt a Patkóban, megverték Lőrincz Andort, ifj. Pui Béla elrabolt egy lányt, több alkalommal fenyegettek meg embereket, lakásokat vettek el, fittyet hánynak közlekedési szabályra, együttélési normákra.

„Elegünk van! Tiltakozzunk az az igazságszolgáltatás ellen, amely lehetővé teszi, hogy Pui, Lili, Picu félék uralkodjanak városunkban, elvegyék lakásainkat és késsel fenyegessenek!” – olvasható a felhívásban.

A szombati menetelés útvonala: a Bethlen-negyedi park szökőkútja, a Bethlen Gábor utca (Bíróság), a Patkó (egyik erőszak helyszíne), a Főtér (legutóbbi erőszak helyszíne), a Kossuth utca sarka (második erőszak helyszíne) a Sziget utca (Pui rezidencia) és Malom utca érintésével, a Városi Parkig. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?