Dorin Florea függetlenként indul a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért

Függetlenként indul a marosvásárhelyi polgármesteri tisztségért Dorin Florea – ezt maga az elöljáró jelentette be egy szerdai sajtótájékoztatón.

A városháza sajtóosztálya kis idővel az esemény előtt értesítette az újságírókat, hogy a polgármester sajtótájékoztatót tart. Azt már sejtette mindenki, hogy a választásokkal kapcsolatos kijelentést tesz, de még folyt a találgatás, hogy indulását jelenti be, vagy esetleges támogatottjáról tesz említést. A városháza előtti lépcsőn jó negyedórával a kitűzött időpont előtt jelent meg Dorin Florea, kézen fogva Kovács Irmával, a Maros megyei nyugdíjasok klubjának elnökével, továbbá támogatóként kísérte egyebek között Ciprian Dobre megyei tanácselnök és Constantin Copotoiu, a MOGYE volt rektora.

Florea kijelentette: független jelöltként indul a helyhatósági választásokon. A Nemzeti Liberális Párt támogatását élvezi, mellette más pártokét is, de azokról egyelőre nem nyilatkozik – tette hozzá.

A jelenlegi polgármester, aki már a negyedik mandátumát tölti Marosvásárhely élén, rövid beszédében megemlítette, hogy megünnepelni készülnek azt, a város Bethlen Gábortól a szabad királyi város címet kapta ezelőtt 400 évvel, ugyanakkor a magyarokkal és románokkal közösen tervezi megünnepelni az 1918. december 1-nek 100-ik évfordulóját.

„Még nagyon sok a tennivaló Marosvásárhelyen” – mondta Florea, aki biztonságos várost szeretne, illetve folytatni azt a munkát, amit eddig tett.

A PNL korábban bejelentette, hogy nem Florea lesz a polgármesterjelöltjük Marosvásárhelyen, a párt döntése szerint ugyanis nem indít az önkormányzati választásokon olyan jelölteket, akik ellen bűnvádi per van folyamatban. Ismert, hogy Dorin Floreát a helyi sportklub illegális finanszírozásának vádjával állították bíróság elé.

A DNA ugynakkor szerdán bejelentette: bűnvádi eljárást indítanak Dorin Florea polgármester és Dan Aurel Florea, a városvezető fia ellen. Előbbit csúszópénz elfogadásával, utóbbit pedig csúszópénz elfogadásában való bűnrészességgel és pénzmosással gyanúsítanak.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?