Florea és Maior azonnali lemondását követelik Marosvásárhelyen

Nagy felháborodást váltott ki a marosvásárhelyiekben, hogy a polgármesteri hivatal a közösségi rendőrséggel lefoglaltatta a napokban a szeméttartókból összegyűjtött műanyag palackokat.

A Rezistența urbană elnevezéssel Facebook-csoportban február 25-re tüntetést hirdettek meg Dorin Florea polgármester és Claudiu Maior alpolgármester ellen, amiért a szegény emberektől elvetették az egyetlen megélhetési forrásként szolgáló, kiguberált, összegyűjtött műanyag palackokat, hogy az abból befolyó összeggel a polgármesteri hivatal büdzséjét növeljék.

„Követeljük Dorin Florea polgármeter és Claudiu Maior alpolgármester azonnali lemondását a legszegényebbek meghurcoltatása miatt. A Helyi Rendőrség elkobozta a szegények és hajléktalanok által összegyűjtött PET (polietilén-tereftalát) hulladékzsákokat és 500 lej értékű büntetéssel fenyegette meg őket” – olvasható a felhívásuk a közösségi oldalon.

A felhívás román és magyar nyelven ismerteti a helyzetet, miszerint „a polgármester saját pandúrjait, a helyi rendőrséget küldte a fejükre, hogy visszalopják a nyomorultaktól a hulladékot, azzal az eufemizmussal indokolva, hogy nem higiénikus a tevékenység, amit folytatnak. Bretfelean (a közösségi rendőrség parancsnoka – szerk. megj.) az egészségükért aggódik”. 

Kapcsolódók

Kimaradt?