Florea nem döntött az indulásáról, a PNL álláspontja pedig nem érdekli

Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester még nem döntötte el, hogy vállalna-e újabb mandátumot, és nem érdekli különösebben, hogy indulhat-e a választásokon a Nemzeti Liberális Párt (PNL) színeiben.

Ezt a politikus hétfő este jelentette ki, arra reagálva, hogy a PNL vezetősége aznap hagyta jóvá 14 megyeszékhely liberális polgármesterjelöltjének az indulását. A HotNews korábbi értesüléseivel ellentétben Dorin Florea nem volt közöttük, ugyanakkor hivatalossá vált, hogy Emil Boc lesz a liberálisok jelöltje Kolozsváron.

„Döntésemet a marosvásárhelyiek óhajának figyelembe vételével hozom majd meg. Hangsúlyoznám, hogy soha nem pártvezetők akaratától tettem függővé az indulásomat” – nyilatkozta az elöljáró, értésre adva ezzel, hogy akár függetlenként is jelöltetheti magát a helyhatósági választásokon.

Mint ismert, Dorin Floreát bíróság elé állították a korrupcióellenes ügyészek a helyi sportklub illegális támogatásának vádjával. A PNL által tavaly elfogadott feddhetetlenségi kritériumok értelmében a párt nem állít olyan jelölteket, akik ellen bűnvádi per van folyamatban.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?