Florea nem indulhat újabb mandátumért a PNL színeiben

Mivel vádat emeltek ellene, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) nemrégiben elfogadott szabályzata értelmében Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester jövőre nem indulhat újra a tisztségért a párt színeiben.

Ezt a PNL első alelnöke, Marian Petrache nyilatkozta a Krónikának annak kapcsán, hogy az ügyészség hivatali visszaélés miatt bíróság elé állította a marosvásárhelyi elöljárót. Ha Florea függetlenként sem indul, az megnöveli a magyar jelölt esélyét a 2016-os helyhatósági választáson – jegyzi meg a lap.

A PNL által elfogadott feddhetetlenségi kritériumok értelmében nem indulhat a 2016-os önkormányzati megmérettetésen a párt színeiben az a politikus, aki ellen korrupció miatt bűnvádi eljárás indult, illetve aki ellen szándékosan elkövetett bűncselekmények miatt vádat emeltek.

Mint ismert, az ügyészség hivatali visszaéléssel vádolja Dorin Floreát, aki törvénytelenül kötött az önkormányzat nevében társulási szerződést a helyi futballcsapattal. A szerződés alapján az önkormányzat anyagi támogatásban részesítette a csapatot működtető sportegyesületet, amelynek az állammal szemben adóssága volt. Az ügyészség szerint az állammal szembeni tartozás miatt a futballklub nem lett volna jogosult állami támogatásra.

A vádhatóság Claudiu Maior alpolgármester, a futballklub akkori elnöke, Nucu Man és Benedek István önkormányzati képviselő ellen is vádat emelt. Ez utóbbi a sportegyesület igazgatótanácsának tagja volt önkormányzati képviselőként. Az ügyet a Hargita megyei törvényszék fogja tárgyalni.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?