Bíróság elé állítják Dorin Floreát

Vádat emeltek Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere ellen, akit a korrupcióellenes ügyészség többek között hivatali visszaéléssel gyanúsít.

Bíróság elé kell állnia Kiss Imolának, a városháza gazdasági igazgatójának is hivatali visszaélés miatt, valamint hat másik elöljárónak. Maria Ciobant, Sergiu-Claudiu Maiort (alpolgármester), Benedek Istvánt, Ioan Fărcaşt, Bakó László Attilát és Emil Virgil Măceşanut hivatali visszaélésben való cinkossággal vádolják.

Az ASA Marosvásárhely támogatása ügyében a futballklub elnökének, Ioan Nucu Mannak is a bíróság előtt kell felelnie hivatali visszaélésben való cinkosságért, sikkasztásért és pénzmosásért. A klub ellen pénzmosás a vád.

A vádhatóság szerint a gyanúsítottak 2013 júliusában törvénytelenül nyújtottak a város költségvetéséből négymillió lejes támogatást a Marosvásárhelyi ASA labdarúgó klubnak. A törvények értelmében nem folyósítható közpénz olyan jogi személyeknek, amelyek köztartozással rendelkeznek, márpedig a labdarúgó klub korábban jelentős tartozást halmozott fel az állam felé.

A tanácsülésen megszavazott, támogatást biztosító határozatok miatt Ionela Ciotlăuș volt alpolgármester tett panaszt a korrupcióellenes ügyészségnél.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?