Dorin Florea nem érti, miért keresnek dák leletet ott, ahol nincs

Szeptember 15-re ígérte a polgármester, hogy megnyitják a turisták és a helyi látogatók előtt a marosvásárhelyi várat, amelynek felújítását az elöljáró szerint a régészek akadályozták ásatásaikkal.

Jelenleg elkészültek a bástyák felújításával, illetve a várfokokkal – jelentette ki legutóbbi sajtótájékoztatóján Dorin Florea, aki szerint őszire 80 százalékban elkészül a vár, és a marosvásárhelyiek, valamint az idelátogatók már bemehetnek és birtokukba vehetik. Mi több, az alagsorban még borpince is lesz.

Az átadás azért húzódik el, mert a régészek feltárási munkálatai akadályozták a tulajdonképpeni munkát – vélekedett a polgármester, aki nem csak ezúttal, de korábban is többször kifejtette a véleményét, hogy a régészeti ásatások nem annyira fontosak, ahogy azt egyesek állítják.

Szerinte ugyanis, ha egy olyan műhelyre bukkantak volna, ahol a dákok karkötőt készítettek, az fontos elsődlegességet élvezett volna. De attól, hogy most olyan helyeket tárnak fel, ahová egykor a szemetüket dobták a vár lakói, a hideg is kirázza a polgármestert. Ezért arra kéri az illetékes intézményeket, hogy “ne pózoljanak azzal, ami nincs”, és ne tegyenek úgy, mintha valami jelentékeny dologra találtak volna rá, mert ott szerinte igazából nincs is semmi.

“Inkább hagyják a polgármesteri hivatalt, hogy végezze a dolgát, és adják át az épületet a városnak, hogy nyissam meg ott az első városháza múzeumát” – hangoztatta Florea, aki elmondta, hogy két borpincét is meg akarnak nyitni a várban.  

Kapcsolódók

Kimaradt?