Még mindig zavaros a szemétügy Marosvásárhelyen

710 ezer lejt hagyott jóvá a marosvásárhelyi önkormányzati képvislőtestület  csütörtök délután a város kolozsvári kijárata közelében illegálisan lerakott szemét elszállítására. Versenytárgyalással dől el, hogy melyik cégre bízzák a feladatot.

A Környezetvédelmi Őrség a polgármesteri hivataltól szeptemberben azt az ígéretet kapta, hogy október 6-ig felszámolja az illegális szeméttelepet. Mivel ezt nem történt meg, az őrség 50 ezer lejes büntetést szabott ki a hivatalra, amelyet a városháza – Claudiu Maior alpolgármester szerint – nem fizetett ki, a jegyzőkönyvet nem írta alá, hanem megóvta a közigazgatási bíróságon.

Dorin Florea polgármester azt vádat vágta a tanácsosok fejéhez, hogy nincsenek tekintettel a város érdekeire, inkább “pártvezéreik utasításait követik”. Ezzel arra utalt, hogy az önkormányzat nem szavazta meg a Salubriservvel, a város tisztaságáért felelős vállalattal a szerződés meghosszabbítását. A szerződés január 17-ig érvényes. A testületnek még egy alkalma van megszavazni a szerződés-hosszabbítást.

Az illegálisan felhalmozott szemét elszállítására a Salubriserv is pályázhat, még akkor is, hogy jelenleg éppen csődeljárás alatt áll. A számítások szerint naponta 400 tonna hulladékot kell elszállítani Marosvásárhelyről Székelyudvarhelyre. A segesvári hulladéktelep havonta nem több mint 3 ezer tonna befogadására alkalmas. A Segesvár és Székelyudvarhely közötti szállítás további költséget von maga után. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?