Dorin Florea és a fia ellen is bűnvádi eljárást indított a DNA

Bűnvádi eljárást indított a korrupcióellenes ügyészség (DNA) Dorin Florea marosvásárhelyi polgármester és a fia, Dan Aurel Florea ellen.

A DNA szerdai közleménye szerint a politikust csúszópénz elfogadásával, fiát pedig csúszópénz elfogadásában való bűnrészességgel és pénzmosással gyanúsítják. Az ügynek van egy harmadik gyanúsítottja is, Nicolae Musgociu üzletember, akit megvesztegetéssel és pénzmosással gyanúsítanak.

Az ügyészek szerint Dorin Florea javaslatára a marosvásárhelyi helyi tanács összesen kilenc határozatot hozott 2011. június 30-án a Segesvári út minkét irányban történő meghosszabbításáról. A beruházásban érdekelt volt Nicolae Musgociu is. A telkei egy részét ugyanis kisajátította a város, az üzletember pedig más – értékesebb – telkeket kapott kárpótlásként az önkormányzattól.

A DNA közleménye szerint néhány hónappal később, 2011 decemberében Nicolae Musgociu eladott egy 160 négyzetméteres lakást a polgármester fiának 74 ezer euróért TVA nélkül. Négy évvel később, 2015 márciusában Florea Dan Aurel közel kétszeres áron, 130 ezer euróért eladta az ingatlant. Az ügyészek szerint a csúszópénz a lakás eladási és vételi ára közötti különbség volt.

Kapcsolódók

Kimaradt?