Kommandónál is bármikor kirobbanhat a palagáz-cirkusz

A Kovászna Megyei Környezetvédelmi Hivatal honlapján található adatok arról tanúskodnak, hogy egy 3600 méter mélyre fúró szénhidrogént kutató fúrótornyot állítanának fel a lehető leghamarabb Kommandótól alig 7 kilométerre – írja a neuerweg.ro. Az erdészetnél és a szénhidrogén-feltárásoknál dolgozók szerint palagáz-keresésről van szó.

A Gresu – Nagy-Mányicska terület Kovászna városhoz és gyógyfürdőhöz tartozik, a térség Kommandó falutól körülbelül 7 kilométerre található közismert kirándulóhely, ám az utóbbi időben inkább a nagymértékű erdőtarolásról ismert.

A neuerweg.ro cikke így fogalmaz: „úgy tűnik, a palagáz-pártiak mind a cégek, mind az ország hivatalai részéről folyamatosan arra törekednek, hogy maguk ellen bőszítsék nemcsak a moldvai románokat, a bánáti és körösvidéki románokat, szerbeket, magyarokat, vagy a dobrudzsai törököket, tatárokat, bolgárokat, továbbá a dél-erdélyi románokat, romákat és szászokat, de a Hargita-Kovászna-Maros megyékben élő székelyeket is. Isten hozott a klubban kedves erdélyi polgártársak!”

Ugyanez a környezetvédelmi hivatal döntött nemrégiben arról, hogy a Sepsiszentgyörgy melletti Rétyre tervezett 70 hektár nagyságú, évi körülbelül egymillió fenyőt feldolgozó fenyőfa-vágóhídnak sem lesz semmi hatása a környezetre – ezért a Greenpeace Romania a hivatal vezetőjének lemondását kéri.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?