Vizes vb: könnyed magyar győzelem a románok ellen a férfi pólótornán

Győzelemmel kezdte meg világbajnoki szereplését a címvédő magyar férfi vízilabda-válogatott Dohában Románia legjobbjai ellen. A mérkőzés 5–4-ig maradt szoros, a folytatásban gond nélkül tudta növelni a különbséget Varga Zsolt csapata, végül 15–8-ra hozta a találkozót.

Egymás ellen kezdte meg szereplését a magyar férfi vízilabda-válogatott a világbajnokságon. Varga Zsolt csapatában a tavalyi világbajnokok mellett helyet kaptak olyan fiatalok is, akik a januári Európa-bajnokságon mutattak kiemelkedő formát.Fotó: MTI/Kovács Tamás

Vámos Márton villámgyorsan megszerezte a mérkőzés első gólját, Vlad Georgescu átlövésből hasonlóan könnyen egyenlített. Fulea találatával át is vették a vezetést a románok. Varga Zsolt játékosai gyorsan reagáltak a helyzetre, előbb büntetőből Zalánki, majd Német talált a kapuba, fordulatosan kezdődött a mérkőzés. A negyed végéhez közeledve egyre inkább átvették a játék irányítását a magyarok, ennek megfelelően elléptek az ellenféltől, újabb két szerzett góllal már 5–2-re vezettek.

A második negyed első támadását a románok vezethették, Lutescu pedig éles szögből tudott a magyar kapuba találni. Hasonlóan bravúros megoldást mutatott be csavarból Colodrovschi, ezzel váratlanul gyorsan közelebb jöttek a románok.  Innentől kezdve ismét Manherczék vették kezükbe az irányítást, zsinórban öt gólt szerezve ismét növelték a különbséget.

Egyre inkább megmutatkozott a két csapat közötti erőkülönbség, a magyarok már a második negyed végére eldöntötték a mérkőzést, a románok korábbi szép megoldásaik ellenére négy gólon ragadtak és egyre inkább veszélytelenek voltak támadásban. A nagyszünetben 10–4 állt az eredményjelzőn, nyugodt folytatás következhetett.

A harmadik negyed elején Andrei Neamțu találatával megtörték hosszú ideje tartó gólcsendjüket a románok. Magyar oldalról az Eb-n remekül játszó Fekete Gergő is feliratkozott az eredményjelzőre. Varga Zsolt csapatán érződött, hogy a biztos előny tudatában nem erőltetik a gyors tempót, ezzel több lehetősége volt a románoknak kibontakozni. Meg is nyerték a negyedet egy góllal, 12–7-re csökkent a különbség.

Továbbra sem volt kérdéses a mérkőzés végkimenetele, az utolsó negyed elején azért akadoztak a magyar támadások is. Vámos emberelőnyből törte meg a jeget életerős lövésével. Bogdan Rath román szövetségi kapitány még időt kért a végéhez közeledve, amely után Georgescu megszerezte második találatát.

Végül könnyedén, 15–8-ra hozta a mérkőzést a magyar nemzeti csapat, címvédőhöz méltóan magabiztos formában kezdve a tornát. A csoport korábbi mérkőzésén Olaszország óriási különbséggel, 33–3-ra győzte le Kazahsztánt, ezzel a magyar csapathoz hasonlóan két ponttal áll az első mérkőzés után.

Magyarország – Románia 15–8 (5–2, 5–2, 2–3, 3–1)

Doha, Katar

Játékvezetők: X. Buch (spanyol) és S. Darvieux (francia)

Gólszerzők: Vámos M. (3),  Manhercz (2), Nagy Ádám (2) Zalánki G.(2), Jansik Sz. (2), Német T., Fekete G., Angyal D., illetve T.-A. Fulea (2), V.-L. Georgescu (2), M-I. Lutescu, A. Neamțu, A. Prioteasa, S. Colodrovschi

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?