US Open: Szabalenka idén is döntőt játszik, Pegula lesz az ellenfele

A fehérorosz játékos simán, az amerikai szetthátrányból fordítva jutott túl az év utolsó tenisz Grand Slam tornájának elődöntőjén. Vegyespárosban Errani és Vavassori nyerte a versenyt.

Csütörtökön kialakult a női torna döntője az idei US Openen. A fehérorosz Arina Szabalenka egyértelműen esélyesként várhatta saját mérkőzését az amerikai Navarro ellen. Nem is okozott számára nagy problémát a mérkőzés. Bár néhányszor elvesztette szerváját és a vártnál nehezebben fejezte be a meccset, összességében magabiztos teljesítményt mutatott.

Fotó:US Open hivatalos oldala

Kevésbé volt könnyű dolga a világranglista hatodik helyen álló Jessica Pegulának a cseh Karolina Muchova ellen, ugyanis az első játszmát nagyon simán elvesztette ellene. A másodikban erőre kapott az amerikai, nehéz helyzeteken túllendülve, szoros csatában egyenlített. Pegula lendülete kitartott a döntő szettben is, amelyet már jóval könnyebben, 6–2-re nyerte meg, így élete első Grand Slam döntőjére készülhet.

Fotó: US Open hivatalos oldala

Vegyespárosban már a döntőt rendezték meg csütörtökön, amelyet az amerikai Young és Townsend kettőse játszott Errani és Vavassori ellen. A finálé mindkét szettje szorosan alakult, de az olaszok fontos pillanatokban jobbak tudtak lenni, így ők hódították el a trófeát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?