US Open: Sinner legyőzte Medvegyevet, kiesett a női világelső

Teljessé vált az elődöntő mezőnye az év utolsó tenisz Grand Slam tornáján. Jessica Pegula bravúros játékkal búcsúztatta a női verseny fő esélyesének tartott Iga Swiateket.

Szerdán mindkét nem egyéni versenyében kialakult a legjobb négy mezőnye a US Openen. A nap első mérkőzésén a cseh Muchova és a brazil Haddad Maia küzdött meg egymással. Mindkét játékostól jó teljesítménynek számít, hogy a negyeddöntőig eljutottak, nehéz volt megtippelni, ki számít a találkozó esélyesének. Végül Muchova az első szett könnyed megnyerése után egy szorosabb másodikban lezárta a meccset és biztosította elődöntős részvételét.

Jessica Pegula/ Forrás: US Open hivatalos oldala

Ellenfele nagy meglepetésre nem a korábbi bajnok és világelső Iga Swiatek lesz, őt ugyanis kiváló játékkal búcsúztatta az amerikai Jessica Pegula, aki ezzel a bravúrral bizonyította, hogy a végső győzelem szempontjából is számolni kell majd vele.

A férfiaknál összejött az eddigi legerősebbnek tűnő Sinner-Medvegyev párosítás. Furcsán alakul a két  világklasszis első három játszmája, ugyanis Sinner 6–2-es szettjére Medvegyev 6–1-el válaszolt, majd a harmadikban ismét az olasz múlta felül nagyon simán az oroszt. Két órányi játék sem kellett nekik ahhoz, hogy eljussanak a negyedik játszmáig, ami már szorosabb csatát hozott. Sinner tudta ismét elvenni ellenfele szerváját és magabiztosan befejezte a mérkőzést.

Jannik Sinner/ Forrás: US Open hivatalos oldala

Ezzel a győzelemmel egyértelműen az olasz maradt a US Open legnagyobb esélyese a férfi mezőnyben, az elődöntőben viszont a remek formában játszó Jack Draper akár gondot is okozhat neki, ha az elmúlt másfél héten mutatott teljesítményét meg tudja ismételni.

Csütörtökön a női elődöntőket rendezik meg a tornán, a hazaiak játékosa, Navarro a fehérorosz Szabalenkával néz szembe a fináléba jutásért. A második mérkőzésen Karolina Muchova és Jessica Pegula között lehet izgalmas csatára számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?