Tenisz: Bondár Anna győzelemmel kezdte a budapesti tornát

A magyar játékosok közül csak a világranglista 98. helyén álló teniszezőnőnek sikerült egyéniben továbbjutnia az első fordulóból.

Nehéz ellenfélnek bizonyult Bondár Anna számára a szerb Olga Danilovics a budapesti WTA 250-es kategóriájú tenisztornán. A meccs első játszmájában egyik játékos sem vesztette el a szerváját, úgyhogy rövidítés döntött. Bondár jól tudta kezelni a fontos pontokat és előnybe került. A második szett szintén szorosan alakult, Danilovics elvette a magyar lány szerváját, de kiengedte kezéből az irányítást. Bondár visszajött a játszmába és fordítani tudott, bebiztosítva helyét a második fordulóban.

Fotó: Hungarian Tennis Facebook oldala

Nem alakult viszont kedvezően a többi magyar számára a fővárosi tenisztorna első fordulója. Hétfőn Tóth Amarissa Kiara és Szabanin Natália már búcsúzott a versenytől. Kedden a kora délutáni mérkőzéseken Babos Tímea és Stollár Fanni is kikapott, utóbbi azért megnehezítette a világranglistán nála jóval előrébb lévő orosz Diana Shnaider dolgát.

Az első szett elvesztése után 6–3-al egyenlített a magyar játékos és a döntő játszmában is tartotta a lépést ellenfelével, de az orosz erősebbnek bizonyult. Így Bondár Anna maradt az egyetlen versenyben lévő teniszezője a hazaiaknak. A torna második körében a selejtezőből feljutott német Ella Seidel lesz az ellenfele.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?