Krejciková döntő játszmában diadalmaskodott, ő Wimbledon új bajnoka

Szoros csatát vívott a fináléban a cseh játékos az olasz Jasmine Paolinivel. A végén jobban bírta a nehéz helyzeteket és kiszerválta a meccset, ezzel karrierje második Grand Slam győzelmét szerezte meg.

Női döntőjéhez érkezett a wimbledoni torna idei kiírása. Az már a mérkőzés előtt biztos volt, hogy új bajnokot avatnak, hiszen Barbora Krejciková és Jasmine Paolini küzdött meg a trófeáért, egyikük sem tudott korábban egyéniben nyerni. Ennek ellenére párosban elért eredményei és egyesben aratott Garros győzelme miatt kicsivel esélyesebbnek számított ellenfelénél a cseh játékos.

Kép forrása: Wimbledon hivatalos oldala

Jól kezdte a finálét Krejciková, már az első játékban el tudta venni ellenfele szerváját, ami nagy lökést adott neki a játszma folytatására. A továbbiakban magabiztos játékkal uralta a játszmát, kicsivel több mint fél óra után le is tudta zárni 6–2-vel.

Ahogyan az elődöntőben, ezúttal sem hagyta könnyen veszni a meccset Paolini, a második szettben hamar magához ragadta a kezdeményezést, ugyancsak 6–2-re nyerte meg és döntő játszmára mentette a találkozót.

A harmadik szett jóval szorosabban alakult, mint az első kettő, fej-fej mellett haladtak a játékosok a feléig, akkor megtört a jég. 3–3-nál Krejcikova el tudta venni Paolini szerváját és nyerő helyzetbe került. Nem volt viszont könnyű számára befejezni a mérkőzést, az olasz az utolsó pillanatig küzdött és esélye volt újra visszazárkózni a döntőbe. Végül kulcspillanatokban mentálisan erősebb volt a cseh játékos, az utolsó pontot jó szervával megnyerve hódította el a trófeát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?