Wimbledon: Magabiztosan nyert a korábbi női győztes

Elena Ribakina két játszmában, magas színvonalú tenisszel győzte le ukrán ellenfelét, Krejcikovával játszik a négy között.

Kialakultak az elődöntők párosításai a wimbledoni tenisztornán. Szerdán a cseh Barbora Krejciková két szoros szettben búcsúztatta a lett Jelena Ostapenkót, így biztosította helyét az elődöntőben. Nem sokkal később követte őt a két évvel ezelőtti bajnok, a kazah Elena Ribakina, aki az ukrán Elina Svitolinát győzte le. Bár sokan küzdelmesebb meccsre számítottak kettejük között, a korábbi győztes kezdettől fogva összeszedett teljesítményt nyújtott, nem adva esélyt ellenfelének.

Ribakina | Fotó: Wimbledon/Facebook

Novak Djokovicsnak, mint korábban írtuk, nem kellett kiállnia Alexander De Minaur ellen, ugyanis az ausztrál játékos sérülés miatt visszalépett a mérkőzéstől. Így a hétszeres bajnok játék nélkül jutott tovább, pihenten várhatja az elődöntőt.

A négy között az olasz Lorenzo Musettivel csap össze, aki öt játszmában győzni tudott a nála valamivel esélyesebbnek tartott Taylor Fritz ellen. Legutóbb a Roland Garroson csapott össze Djokoviccsal, ott igazán színvonalas mérkőzésen maradt alul vele szemben.

Női párosban Babos Tímeának nem sikerült a továbbjutás, ukrán partnerével vereséget szenvedtek amerikai ellenfeleiktől. A rutinos teniszezőnő kiesésével az utolsó magyar játékos is búcsúzott a tornától.

Csütörtökön a női elődöntőkkel folytatódik a füves pályás Grand Slam torna, az említett Krejcsikova – Ribakina meccs mellett az olasz Paolini és a horvát Vekics mérkőzik meg egymással, mindkét találkozó érdekesnek ígérkezik.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?