Wimbledon: Medvegyev négy órás meccsen nyert a világelső ellen, Alcarazzal játszik a döntőbe jutásért

Megismétlődik a tavalyi elődöntő a férfiak tornáján. A nőknél a horvát Donna Vekics és az olasz Jasmine Paolini mérkőzik meg egymással a legjobb négy között.

Utolsó szakaszához érkezett az idei wimbledoni tenisztorna, kedden lejátszották az első negyeddöntőket a férfiak és a nők mezőnyében is.

A nap legjobban várt találkozója egyértelműen az orosz Danyiil Medvegyev és az olasz Jannik Sinner meccse volt. Az év első Grand Slam tornáján, az Ausztrál Openen utóbbi tudott győztesen kijönni kettejük csatájából. Wimbledoni negyeddöntőjük is szorosan alakult, Sinner magas színvonalú játszma után került előnybe, a folytatásban viszont fizikai problémákkal küszködött, Medvegyev a következő két szettet el tudta hozni.

Fotó: Wimbledon

Nem tört meg ezen a ponton az olasz játékos, 6–2-re nyerte a negyediket, úgyhogy jöhetett a döntő játszma. Az orosz fontos helyzetben uralni tudta a játékot, elvette a világelső szerváját, később pedig magabiztosan lezárta a közel négy órás meccset.

Az elődöntőben a múlt évhez hasonlóan Carlos Alcarazzal találkozik, aki négy játszmában győzte le az amerikai Tommy Pault.

Női ágon a horvát Donna Vekics megállította a tornán remekül teljesítő Lulu Sunt. Bár elvesztette ellene az első szettet, a következő kettőt megnyerte, így fordított. Sun így is történelmet írt azzal, hogy top100-on kívüli játékosként országa legjobb eredményét érte el a wimbledoni tornán, a negyeddöntő jelentette számára a végállomást.

A másik meccsen a Roland Garroson fináléig jutó Jasmine Paolini mutatta meg, hogy a salak után füvön is tud hasonlóan jó teljesítményt nyújtani, esélyt sem adott az amerikai Navarronak.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?