Wimbledon: megismétlődik a tavalyi döntő, Djokovics és Alcaraz csap össze a trófeáért

A spanyol címvédő négy, a hétszeres bajnok három játszmában nyerte meg saját elődöntős meccsét.

Pénteken a férfi mezőnyben is kialakult a finálé párosítása. A tavalyi elődöntőben Carlos Alrcaraz sima három játszmában jutott túl Danyiil Medvegyeven, idén viszont jóval szorosabban alakult már az első játszma is. Bár az orosz játékos kétszer is eladta előnyét a szettben, a rövidítésben végül be tudta fejezni.

Novak Djokovics | A sportoló személyes archívuma

Magasabb szintre kapcsolt a címvédő a folytatásban, nem adott esélyt Medvegyevnek a következő két játszmában, így viszonylag gyorsan fordított a mérkőzés állásán. Küzdelmes volt a negyedik szett eleje, de végül abból is a spanyol jött ki győztesen. A Roland Garros megnyerése után egyetlen meccsre került attól, hogy a füves pályás Grand Slam tornán is győzelmet arasson.

A játéknap második elődöntőjében Novak Djokovics mérkőzött meg Lorenzo Musettivel, akivel egy hónappal ezelőtt nagyon küzdelmes meccset játszott Párizsban. Füvön már magabiztosabban kezelte ellenfelét a szerb világklasszis. Három szoros játszmában ugyan, de összeségében gond nélkül megoldotta a továbbjutást, karrierje tizedik wimbledoni fináléján vehet rész. Tavaly szintén a spanyollal küzdött meg a döntőben, ott az év egyik legjobb ötszettes meccsén maradt alul.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?