Wimbledon: Krejciková fordított az elődöntőben, Paolinivel játszik a fináléban

Mindkét csütörtöki meccs három szettes küzdelemben dőlt el, az olasz és a cseh játékos is második Grand Slam döntőjére készülhet.

Végletekig kiélezett csatát hozott az első női elődöntő Jasmine Paolini és Donna Vekics között. A rendkívül jó formában lévő horvát játékos 6–2-re nyerte az első játszmát, de várható volt, hogy olasz ellenfele nem fogja feladni a küzdelmet.

Paolini emelni tudott játéka színvonalán, egyenlített a második játszmát követően. A döntő szettben Donna Vekicsnek lehetősége volt megnyerni a találkozót, de nem tudta kihasználni lehetőségeit, úgyhogy a meccs tíz pontig tartó rövidítésben dőlt el. Utolsó pillanatig szoros maradt a mérkőzés, az utolsó két pont Paolinié lett, így a Roland Gaross után Wimbledonban is finálét játszhat.

Krejciková | Fotó forrása: Wimbledon hivatalos oldala

A második elődöntőben a két évvel ezelőtti bajnok Ribakina és a szintén Grand Slam-győztes Krejciková küzdött meg egymással.

Remekül játszott a mérkőzés elején Elena Ribakina, az első négy játékot meg is nyerte és szinte hibátlan tenisszel jutott el a szett megnyerésének küszöbére. Ezen a ponton kezdett visszajönni a játékba Krejciková, de a kazah 6–3-ra meg tudta nyerni a játszmát. A folytatásban már átvette az irányítást a cseh játékos, egyenlíteni tudott, a döntő játszmában pedig magabiztos tudott maradni. Szoros küzdelemben megnyerte a meccset, kiejtve ezzel a korábbi győztest.

Pénteken a férfiak elődöntőit is megrendezik, a hétszeres bajnok Novak Djokovics Lorenzo Musettivel találkozik, a címvédő Carlos Alcaraz pedig Danyiil Medvegyevvel.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?