US Open: Szabalenka simán győzte le az olimpiai bajnokot, Dimitrov feladta a meccsét

Tizennyolc év után lesz újra amerikai döntős az év utolsó Grand Slam tornáján, Fritz és Tiafoe ugyanis egymással játszik a legjobb négy között.

A negyeddöntők fázisához érkezett az idei US Open, ahol a számos korábbi meglepetés miatt sok jó képességű teniszező érezhette úgy, hogy nagy lehetősége van eljutni a fináléba. Helyi idő szerint kedd délután a spanyol Badosa és az amerikai Navarro mérkőzött meg egymással, a találkozó pedig utóbbi győzelmét hozta.

Később Fritz és Zverev összecsapása következett, amely sokáig kiélezett küzdelmet hozott. Mindkét játékos jó formában jutott el a negyeddöntőig, most viszont Fritz bizonyult mentálisan erősebbnek, kulcspillanatokban pontosabban tudott játszani és négy szoros szettben kiejtette a németet.

Fotók forrása: a US Open Facebook-oldala

Az amerikai teniszező pályafutása során először jutott elődöntőbe Grand Slam tornán, ahol majd honfitársával játszhat. Frances Tiafoe 2–1-re vezetett Grigor Dimitrov ellen, amikor a bolgár sérülés miatt feladni kényszerült a meccset. Ezzel biztossá vált, hogy 2006 óta előszőr lesz hazai finalista a US Openen.

A nap egyik legjobban várt meccse a fehérorosz Arina Szabalenka és az olimpai bajnoki kínai Cseng Csin-ven találkozója volt, ami a vártnál sokkal simább eredményt hozott. Szabalenka mindössze három játékot engedett ellenfelének. Bombaformában várhatja a Navarro elleni elődöntőt, amelynek egyértelműen ő lesz az esélyese.

Szerdán a férfiaknál is kialakul a legjobb négy mezőnye, helyi idő szerint az esti programban játszik egymással a világelső Sinner és a tavalyi döntős Medvegyev, várhatóan ez lesz a torna egyik legérdekesebb mérkőzése.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?