US Open: Alex de Minaur kiejtette a rekorddöntő britet, továbbjutottak az esélyesek

Az elmúlt napok meglepetései után szombaton nem születtek váratlan eredmények az év utolsó tenisz Grand Slam tornáján. A férfi és a női világelső is ott lesz a legjobb 16 között.

Első hetének végéhez közeledik a US Open, a végső győzelemre esélyesnek tartott teniszezők közül pedig sokan elvéreztek az első fordulókban, köztük a férfi címvédő Novak Djokovics és a női wimbledoni bajnok Barbora Krejcikova is.

A brit Dan Evans és az orosz Karen Hacsanov a hét folyamán a torna történetének leghosszabb meccsét játszotta le egymással, amely 5 óra 35 percig tartott. Meg is látszott a fáradtság Evans szombati teljesítményén az ausztrál Alex de Minaur ellen.Fotók: US Open hivatalos oldalaBár az első játszma elvesztése után még egyenlíteni tudott a brit, de Minaur az utolsó két szettet egyaránt 6–0-ra nyerte és bebiztosította részvételét a nyolcaddöntőben.

Ott lesz a legjobb 16 között a férfi és a női világelső, Janik Sinner és Iga Swiatek is. Mindketten magabiztos teljesítménnyel nyerték meg saját mérkőzésüket. A tavalyi döntős Danyiil Medvegyev szintén simán győzött az olasz Flavio Cobolli ellen, így ő is versenyben maradt a trófeáért.

Vasárnap új szakaszába lép az idei US Open, az első nyolcaddöntőkön magas színvonalú találkozókra lehet számítani.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?