US Open: Fucsovics Márton sérülés miatt feladta első körös meccsét

A magyar teniszező simán nyerte az első szettet a cseh Jirí Lehecka ellen, a következő kettőt viszont elvesztette és fizikai problémája miatt nem tudta végig játszani a mérkőzést.

Hétfőn kezdetét vették az idei US Open tenisztorna főtáblás küzdelmei. A magyar játékosok közül
elsőként Fucsovics Márton lépett pályára egyéniben. 6–1-re meg is nyerte első játszmáját Lehecka ellen, de a cseh két szorosan alakuló játszmában fordított a mérkőzés állásán. A negyedik szettben már 3–0-ra vezetett, amikor Fucsovics kiújuló sérülése miatt úgy döntött, nem folytatja a találkozót és kezet nyújtott.

A román játékosok közül elsőként Jaqueline Cristian lépett pályára, akit az orosz Daria Kaszatkina vert meg 6–2, 6–4-re. Később Ana Bogdan is vereséget szenvedett, a holland Arantxa Rustól kapott ki.

Forrás: Fucsovics Márton Facebook-oldala

A nap búcsúzója a korábbi bajnok Dominic Thiem volt, az osztrák játékos ugyanis visszavonulása előtt utoljára lépett pályára New Yorkban, a hazaiak egyik kedvencétől, Ben Sheltontól kapott ki három játszmában.

A címvédő Djokovics az esti programban lépett pályára, könnyed, háromszettes győzelmet aratott a
moldovai Radu Albot ellen. Győzelemmel kezdett a nők mezőnyében az esélyesek között számon tartott Arina Szabalenka és a wimbledoni bajnok Barbora Krejcsikova is.

Kedden további mérkőzésekkel folytatódnak az év utolsó Grand Slam tornájának küzdelmei. A magyar játékosok közül Marozsán Fábián a szerb Medjedovics, Bondár Anna pedig az amerikai Pera ellen kezd.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?