US Open: Halep után Sorana Cîrstea is bejutott a második körbe

Bejutott Sorana Cîrstea az amerikai nyílt teniszbajnokság (US Open) második fordulójába, miután 7:6 (5), 3:6, 6:0-ra legyőzte az orosz Veronika Kudermetovát.

A világranglista 39. helyén álló Cîrsteának 2 óra és 2 perc játék után sikerült nyernie WTA-31. ellenfele ellen.

Az első szettben 3:1-re és 4:2-re is vezetett az orosz, Cîrstea azonban fordítani tudott, aztán 5:4-nél szettlabdát rontott, de a rövidítést megnyerte. A második játszmában 4:3-as vezetésnél Kudermetova brékelt, és megőrizte előnyét a szett végéig. A döntő játszmát egyértelműen Sorana Cîrstea uralta, nullára nyerve azt.Sorana Cîrstea készülhet a második fordulóra | Fotó: WTA Romania Twitter-csatorna

A US Open női egyes versenyében főtáblára került román teniszezők közül csak Simona Halep és Sorana Cîrstea jutott tovább az első fordulóból. A második körben Halep a szlovák Kristina Kucova, Cîrstea pedig az amerikai Shelby Rogers ellen lép pályára.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A magyar versenyzők közül Gálfi Dalma és Fucsovics Márton is búcsúzott az első fordulóban. A selejtezőből főtáblára jutott Gálfi két játszmában kikapott a 30. helyen kiemelt horvát Petra Martictól kedden, így nem jutott a 64 közé. A világranglistán 152. Gálfi – aki hat éve megnyerte a junior US Opent és most pályafutása során először jutott Grand Slam-torna főtáblájára – jól kezdett, végül a horvát játékos 1 óra 16 perc alatt diadalmaskodott 6:3, 6:2 arányban

Fucsovics Márton öt szettben kikapott az olasz Andreas Seppitől, így ő is kiesett az amerikai nyílt teniszbajnokságon. Eredmény: Andreas Seppi (olasz)–Fucsovics Márton (magyar) 2:6, 7:5, 6:4, 2:6, 7:6 (15–13).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?