US Open: honfitársa ejtette ki a versenyből a női címvédőt

Az amerikaiak meccsén Emma Navarro nagy meglepetést okozva nyerni tudott a tavalyi győztes Coco Gauff ellen, így ő jutott be a negyeddöntőbe. A férfiaknál Dimitrov öt játszmában győzte le Rubljovot.

Véget értek vasárnap New Yorkban az év utolsó tenisz Grand Slam tornájának negyeddöntői. A nap legnagyobb meglepetését a címvédő Gauff kiesése jelentette. Az esélyesebbnek tartott játékos honfitársától, Emma Navarrotól kapott ki három játszmában. A negyeddöntőben a jó formában spanyol Paula Badosával mérkőzhet meg.

 Coco Gauff | Fotó forrása: a US Open hivatalos oldala

A játéknap egyik legérdekesebb mérkőzése az orosz Andrej Rubljov és a bolgár Grigor Dimitrov találkozója volt, amelyet mindkét teniszező idegesen és sok hibával kezdett. Végül Dimitrov lendült hamarabb formába, az első két szettet meg is nyerte. Ezt követően teljesen elvesztette a koncentrációját, Rubljov előbb szépített, majd viszonylag simán egyenlített is. A döntő játszmában ismét a bolgárnak jött ki a lépés, 6–3-al fejezte a mérkőzést és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol az amerikai Frances Tiafoe-val fog játszani.

Szetthátrányból fordítva győzött a korábbi döntős Alexander Zverev is, akire Taylor Fritz vár a következő meccsen.

A kínai Cseng Csin-ven és a horvát Donna Vekics mérkőzése helyi idő szerint közel hajnali két óráig húzódott. Végül az olimpiai bajnok ázsiai játékos bizonyult erősebbnek, a döntő szettet 6–2-vel megnyerve jutott a nyolc közé. Ott majd a saját meccsén simán túljutó Arina Szabalenkával játszhat majd az elődöntőért.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?