US Open: elődöntős a maratoni csatát megnyerő Carlos Alcaraz

Utolsóként a harmadik helyen kiemelt spanyol Carlos Alcaraz jutott be az elődöntőbe férfi egyesben az amerikai nyílt teniszbajnokságon, New Yorkban, miután 5 óra 15 perces, ötszettes csatában legyőzte a 11.-ként rangsorolt olasz Jannik Sinnert.

A 19 éves játékos először játszhat a legjobb négy között Grand Slam-tornán, és továbbra is versenyben van azért, hogy hétfőtől ő vezesse a világranglistát.

Az éjszakába nyúló szerdai mérkőzésen, amely rendkívül színvonalas küzdelmet és óriási izgalmakat hozott, Alcaraz a negyedik szettben meccslabdát is hárított, végül helyi idő szerint 2.50 órakor értékesítette a sajátját. Ilyen későn még soha nem ért véget találkozó a US Openen.

Alcaraz honfitársa, Rafal Nadal 2005-ös Roland Garros-menetelése óta a legfiatalabb GS-elődöntős. A spanyol teniszező az amerikai Frances Tiafoe-val csap össze pénteken a fináléba kerülésért.

A nőknél Arina Szabalenka pályafutása harmadik Grand Slam-elődöntőjére készülhet, miután a szerdai negyeddöntőjében két játszmában legyőzte a cseh Karolína Pliskovát. A 24 éves fehérorosz játékos tavaly Wimbledonban és a US Openen jutott négy közé, ám a döntőbe egyik alkalommal sem sikerült bekerülnie. Erre idén a világelső Iga Swiatek és a hazai kedvenc Jessica Pegula mérkőzésének továbbjutója ellen lesz esélye.

Ellenfele a világelső Iga Swiatek lesz, aki az amerikai Jessia Pegulát győzte le az utolsó női negyeddöntőben. A lengyel az első játszmában ugyan elveszítette az egyik adogatását, azonban ezt követően kétszer is brékelni tudott, ennek köszönhetően előnyben várhatta a folytatást.

A második szett már sokkal szorosabban alakult, Swiatek és Pegula is egymás után kétszer el tudta venni a másik adogatását. Miután mindketten egyszer hozni tudták a saját kezdésüket ismét a brékek domináltak, egészen a rövidítésig. Itt a lengyel bizonyult jobbnak, így első US Open elődöntőjére készülhet az Arina Szabalenka elleni elődöntőre.

A másik ágon a francia Caroline Garcia (17. kiemelt) és a tunéziai Onsz Dzsabúr (5.) csap össze a fináléért csütörtökön.

US Open, negyeddöntők
férfiak
Alcaraz (spanyol, 3.)-Sinner (olasz, 11.) 6:3, 6:7 (7-9), 6:7 (0-7), 7:5, 6:3
Tiafoe (amerikai, 22.)-Rublev (orosz, 9.) 7:6 (7-3), 7:6 (7-0), 6:4
nők
Swiatek (lengyel, 1.)-Pegula (amerikai, 8.) 6:3, 7:6 (7-4)
Sabalenka (fehérorosz, 6.)-Ka. Pliskova (cseh, 22.) 6:1, 7:6 (7-4)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?