US Open: Simona Halep már az első fordulóban kiesett

Fotó: Agerpres/EPAMeglepő háromszettes vereséget (6:2, 0:6, 6:4) szenvedett hétfőn New Yorkban Simona Halep az ukrán Daria Snigurtól a US Open első fordulójában. A mérkőzés 1 óra 40 percet tartott.

A hetedik helyen kiemelt, 30 éves Simona Halep egy fényes torontói tornagyőzelem után érkezett az év utolsó Grand Slam-tornájára. A világranglistán csak 124-ik, 20 éves teniszezőtől kapott ki.

Az első szettben Halepre nem lehetett ráismerni, egyszerűen nem volt ellenszere Daria Snigur játékára. Az ukrán lány előbb 3:0-ra, majd 5-1-re vezetett, és harminc perc alatt 6:2-re zárta a játszmát. A második szettben egy teljesen más mérkőzést láthattak a nézők. Halep magabiztosan, lehengerlően játszott, 24 perc alatt 6:0-ra nyerte a játszmát. A döntő szettben a román teniszező ismét nagyon sok kikényszerítetlen hibát vétett. Snigur 5:1-es vezetésénél Halepnek sikerült 5:4-re felzárkóznia, de az ukrán lánynak volt tartaléka 6:4-re megnyerni a játszmát és ezzel a mérkőzést.

Ez a negyedik US Open a konstancai teniszező pályafutása során, amelytől már az első forduló után búcsúzik. Tavaly Halep a nyolcaddöntőig jutott, 2015-ben pedig elődöntőt játszott Flushing Meadowsban. A román teniszező 80 ezer dolláros csekket és 10 WTA-pontot kap a tornán való részvételért. 

Ruse továbbjutott, Cristian kiesett

Három szettben (3:6, 6:2, 6:4) legyőzte Darja Saville ausztrál teniszezőt hétfőn, és bejutott a US Open második fordulójába Elena-Gabriela Ruse. A mérkőzés 2 órát és 15 percet tartott. A világranglistán 101-ik, 24 éves Ruse pályafutása első győzelmét aratta Flushing Meadowsban. A román teniszező a hónap elején egy csuklóműtéten esett át, legutóbbi mérkőzését júliusban játszotta. Ellenfele a második fordulóban a világranglistán 12-ik, 18 éves amerikai Coco Gauff lesz. Utóbbi a francia Leolia Jeanjeant győzte le két szettben (6:2, 6:3) az első fordulóban.

Egy másik román teniszező, Jaqueline Cristian búcsúzni kényszerült a US Opentől. A világranglistán 74-ik, 24 éves sportoló a torna második kiemeltjétől, az észt Anett Kontaveittől szenvedett kétszettes (6:3, 6:0) vereséget az első fordulóban. Jaqueline Cristian egy sérülés miatt február óta először lépett pályára Flushing Meadowsban. Továbbjutásáért Ruse egy 121 000 dolláros csekket 70 WTA-pontot, míg Cristian a tornán való részvételéért 80 000 dollárt és 10 WTA-pontot kap.

Kedden további két román teniszező lép pályára ezen a tornán: Sorana Cîrstea ellenfele a német Laura Siegemund, Irina Begué pedig a belga Elise Mertens lesz.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?