US Open: Serena Williams bravúros győzelemmel nyert a 2. kiemelt Kontaveit ellen

A US Open után búcsúzó 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams a világranglista második helyén álló észt Anett Kontaveit ellen nyert három játszmában, és szurkolói nagy örömére készülhet az újabb mérkőzésére.

Serena Williams a pályafutása 1013. mérkőzését játszotta romániai idő szerint csütörtök hajnalban a New York-i Arthur Ashe stadionban az észt Anett Kontaveit ellen. A 40 éves legenda meccsére természetesen megtelt az aréna, pályatársak is szurkoltak a lelátón. Azt láthatták, hogy Serena egy szoros, 7:6-os játszmával indított, majd alaposan visszaesett a játéka, így Anett Kontaveit 6:2-vel egyenlített. Döntő szett következett.

Kontaveit belekóstolhatott abba, amivel a montenegrói Danka Kovinicnek kellett megküzdenie a nyitó estén: a határozottan Williams-párti közönség szurkolásába. De az észt játékos tisztességesen helytállt, és a körülmények ellenére is remek meccset produkált.

Serena végül 2 óra 11 percnyi játék után nyert, elsősorban a 37 nyerő ütésének és a 11 ászának köszönhetően. Amióta 1998-ban legyőzte Nicole Prattet a US Openen, Williams további 107 győzelmet aratott Flushing Meadowsban – ez a karrierje legtermékenyebb tornája, New Yorkban nyerte a legtöbb mérkőzését.

„Van még bennem egy kicsi” – mondta a győztes mérkőzése után Williams. – Szeretem a kihívásokat. Miután elvesztettem a második szettet, azt mondtam: „Te jó ég, ez lehet az.” Csak tovább akartam próbálkozni, és a tőlem telhető legjobbat nyújtani. Őszintén szólva, csak bónuszként tekintem azt, hogy itt lehetek. Nem kell semmit sem bizonyítanom, és egyáltalán nincs vesztenivalóm. 1998 óta soha nem játszhattam így, felszabadultan, görcsmentesen – mondta a meccs után a boldog győztes.

A következő fordulóban az ausztrál Alja Tomljanovic vár az amerikai legendára, a nála 11 évvel fiatalabb játékossal még soha nem találkozott a pályafutása során.

US Open, 2. forduló, nők
S. Williams (amerikai)–Kontaveit (észt, 2.) 7:6, 2:6, 6:2.

Kapcsolódók

Kimaradt?