Dimitrov kiejtette Federert, Serena már száz US Open győzelemnél tart

A svájci Roger Federer öt játszmában kikapott a bolgár Grigor Dimitrovtól a US Open negyeddöntőjében. A bolgár először nyert, eddig hétszer kapott ki a svájci ellen. A nőknél Serena Williams nem sokat teketóriázott a kínai Vang Csianggal, 44 perc alatt hazaküldte és megszerezte 100. US Open meccsgyőzelmét. 

Meglepetésre kikapott a 38 éves Roger Federer a US Open negyeddöntőjében Grigor Dimitrovtól, kettejük nyolcadik összecsapásán. Federer a meccs utolsó játszmájában sérüléssel bajlódott, nem volt teljes értékű. Dimitrov, akit hasonló stílusa miatt csak Baby Federernek szoktak hívni, 2013 óta próbálta őt legyőzni, hét meccsen keresztül sikertelenül. Az ágon a másik negyeddöntőben az orosz Medvegyev legyőzte négy játszmában Stan Wawrinkát, így, bár akár kettő is lehetett volna, egy svájci sem lesz az elődöntőben, hanem egy orosz és egy bolgár.

Bár Serena Williams egyértelmű esélyese volt a kínai Vang Csiang elleni mérkőzésnek, arra azért senki sem számított, hogy a 23-szoros Grand Slam-győztes amerikai 44 perc alatt 6:1, 6:0-val üti ki a kínait. Vang eddig játszmát sem veszített a versenyen, a 2. kiemelt ausztrál Ashleigh Bartyt is búcsúztatta, a negyeddöntőben viszont egyetlen nyerőt sem ütött, az első adogatásai után 17 százalékban nyerte meg a pontokat, a második szettben négy, összesen pedig 15 labdamenet végén örülhetett – döbbenetesen gyenge statisztikai mutatók ezek.

Ez volt Williams 100. diadala a US Openen, és már csak egyre van szüksége ahhoz, hogy beérje az örökrangsor élén Chris Evertet. New Yorkban egyébként 2007 óta minden évben a legjobb négy közé jutott valamelyik Williams nővér.

US Open
férfi egyes, negyeddöntő
Dimitrov (bolgár)–Federer (svájci, 3.) 3:6, 6:4, 3:6, 6:4, 6:2
Medvegyev (orosz, 5.)–Wawrinka (svájci, 23.) 7:6, 6:3, 3:6, 6:1
Berrettini (olasz, 24.)–Monfils (francia, 13.) (szerdán játsszák)
Schwartzman (argentin, 20.)–Nadal (spanyol, 2.) (szerdán játsszák)
női egyes, negyeddöntő
S. Williams (amerikai, 8.)–Vang Csiang (kínai, 18.) 6:1, 6:0
Szvitolina (ukrán, 5.)–Konta (brit, 16.) 6:4, 6:4
Bencic (svájci, 13.)–Vekic (horvát, 23.) (szerdán játsszák)
Andreescu (kanadai, 15.)–Mertens (belga, 25.) (szerdán játsszák)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?